субота, 16. мај 2015.

KOSA

Zdrava i lepa kosa daje nam samopouzdanje i čini da se osećamo srećnije i lepše. Iako su nam danas dostupni mnogi tretmani, postoje i prirodni načini koji pospešuju rast kose. Naučnici kažu da kosa u proseku raste 1.5cm mesečno, ali ukoliko vam se čini da je to malo, onda primenite neke dodatne metode. U nastavku pročitajte šta sve možete da učinite za vašu kosu, a da pri tome ne plaćate skupe tretmane u salonima.
Masaža temena
Ovo je veoma bitna stavka kada govorimo o rastu kose. Masažom se poboljšava cirkulacija u folikulima, što znači da će folikuli dobiti više hranjivih materija za optimalan rast kose. Prvo što treba uraditi jeste da odaberete odgovarajuće ulje za masažu. Zagrejte malu količinu ulja u posudi, umočite prste u ulje i počnite sa masažom. Neka pritisak bude srednje jačine i pomerajte prste kružno, od slepoočnica ka potiljku. Kad završite sa masažom, ostavite ulje na kosi još bar tridesetak minuta kako bi efekat bio potpun. Što se tiče izbora ulja, za suvu kosu sklonu lomljenju možete koristiti ulje od badema, susama ili lavande, dok osobe sa proređenom kosom mogu odabrati ulje ruzmarina ili kokosovo ulje. Ricinusovo ulje izuzetno je dobro za kosu. Dovoljno je da pomešate kašičicu ovog ulja, kašičicu jabukovog sirćeta i jedno žumance i to nanesite dva sata pre pranja.
masaza lica cijela2 Saveti za brži rast kose
Masaža će znatno doprineti bržem rastu kose 
Čaj od koprive
Ovaj čaj možete kupiti u bilo kojoj prodavnici ili u prodavnici zdrave hrane. Skuvajte ga i ostavite da se ohladi 45 minuta. Posle toga ga procedite i utrljajte u kosu, pa glavu umotajte u kesu ili u providnu foliju kako bi se sastojci što duže zadržali na kosi. Ovaj postupak možete ponavljati svako veče i rezultati bi trebalo da budu vidljivi već nakon nekoliko nedelja. Kosa će postati jača i manje će opadati.
Uz pomoc koprive laksi za kilogram ca large Saveti za brži rast kose
Kopriva u službi lepote
Vitamini
Opadanje kose može da bude u vezi sa nedostatkom nekog vitamina u organizmu. Da biste izbegli takav disbalans, konzumirajte dosta voća i povrća i dodajte više kalcijuma, hroma, joda, magnezijuma i mangana u ishranu. Na vama je da odaberete u kom ćete ih obliku uzimati, ili putem hrane ili u obliku šumećih tableta i kapsula.
Slika 3 Stres šteti i kosi Saveti za brži rast kose
Stres šteti i kosi
Stres
Bitno je napomenuti da stresne situacije utiču na kosu. Ako ste dugo napeti, depresivni ili uznemireni, to će se odraziti i na vašoj kosi, pa će ona postati lomljiva, krta i počeće da opada. Takođe se može pojaviti i perut. Stoga pokušajte da izbegnete situacije koje vas nerviraju.



                                                    modni.blogg@hotmail.com
                                                     pisite mi

                                                    vasa blogerka 

Нема коментара:

Постави коментар