субота, 16. мај 2015.

I EVO OD 17 JUNA CE BITI POST NA SVAKA DVA DANA I TO CE BITI U NEDELJU U SREDU I U PETAK . Pisite u komentarima ako imate neke ideje .

                        modni.blogg@hotmail.com
                                            pisite mi

                                      vasa blogerka 

KOSA

Zdrava i lepa kosa daje nam samopouzdanje i čini da se osećamo srećnije i lepše. Iako su nam danas dostupni mnogi tretmani, postoje i prirodni načini koji pospešuju rast kose. Naučnici kažu da kosa u proseku raste 1.5cm mesečno, ali ukoliko vam se čini da je to malo, onda primenite neke dodatne metode. U nastavku pročitajte šta sve možete da učinite za vašu kosu, a da pri tome ne plaćate skupe tretmane u salonima.
Masaža temena
Ovo je veoma bitna stavka kada govorimo o rastu kose. Masažom se poboljšava cirkulacija u folikulima, što znači da će folikuli dobiti više hranjivih materija za optimalan rast kose. Prvo što treba uraditi jeste da odaberete odgovarajuće ulje za masažu. Zagrejte malu količinu ulja u posudi, umočite prste u ulje i počnite sa masažom. Neka pritisak bude srednje jačine i pomerajte prste kružno, od slepoočnica ka potiljku. Kad završite sa masažom, ostavite ulje na kosi još bar tridesetak minuta kako bi efekat bio potpun. Što se tiče izbora ulja, za suvu kosu sklonu lomljenju možete koristiti ulje od badema, susama ili lavande, dok osobe sa proređenom kosom mogu odabrati ulje ruzmarina ili kokosovo ulje. Ricinusovo ulje izuzetno je dobro za kosu. Dovoljno je da pomešate kašičicu ovog ulja, kašičicu jabukovog sirćeta i jedno žumance i to nanesite dva sata pre pranja.
masaza lica cijela2 Saveti za brži rast kose
Masaža će znatno doprineti bržem rastu kose 
Čaj od koprive
Ovaj čaj možete kupiti u bilo kojoj prodavnici ili u prodavnici zdrave hrane. Skuvajte ga i ostavite da se ohladi 45 minuta. Posle toga ga procedite i utrljajte u kosu, pa glavu umotajte u kesu ili u providnu foliju kako bi se sastojci što duže zadržali na kosi. Ovaj postupak možete ponavljati svako veče i rezultati bi trebalo da budu vidljivi već nakon nekoliko nedelja. Kosa će postati jača i manje će opadati.
Uz pomoc koprive laksi za kilogram ca large Saveti za brži rast kose
Kopriva u službi lepote
Vitamini
Opadanje kose može da bude u vezi sa nedostatkom nekog vitamina u organizmu. Da biste izbegli takav disbalans, konzumirajte dosta voća i povrća i dodajte više kalcijuma, hroma, joda, magnezijuma i mangana u ishranu. Na vama je da odaberete u kom ćete ih obliku uzimati, ili putem hrane ili u obliku šumećih tableta i kapsula.
Slika 3 Stres šteti i kosi Saveti za brži rast kose
Stres šteti i kosi
Stres
Bitno je napomenuti da stresne situacije utiču na kosu. Ako ste dugo napeti, depresivni ili uznemireni, to će se odraziti i na vašoj kosi, pa će ona postati lomljiva, krta i počeće da opada. Takođe se može pojaviti i perut. Stoga pokušajte da izbegnete situacije koje vas nerviraju.



                                                    modni.blogg@hotmail.com
                                                     pisite mi

                                                    vasa blogerka 

недеља, 10. мај 2015.

obavestenje

Drage moje izvinite sto dugo nije bilo posta zato danas idu tri i izvinite sto u skorije vreme nece biti bas puno postova ocekujte od sredine juna da stalno izlaze neki novi i zabavni postovi . Pocela sam da panujem i koka kola labela tako da ocekujte njihovu recenziju a takodje mozda 

Masna kosa hm

Sa problemom preterano masne kose se susreće veliki broj pripadnica lepšeg pola.
Sigurno vam je poznato - juče ste oprale kosu, a danas je već spremna za ponovno pranje, a ako ne to, onda definitivno morate da je vežete u rep.
U nekim slučajevima za to je krivac genetika, ali vrlo često se dešava da se kosa brzo masti zbog grešaka koje pravite u njenom održavanju.
Pogledajte o kojim greškama se radi i ukoliko se u nekoj prepoznate vreme je da napravite neke promene!

Prečesto pranje kose - Naravno, svaka od nas želi da joj kosa stalno izgleda kao da je tek oprana. Ipak, to ne treba da znači da je pametno da je perete svaki dan! Ukoliko kosu prečesto izlažete vodi i šamponu folikul dlake počinje da pojačano da luči masnoću kako bi nadoknadio prirodna zaštitna ulja koja pranjem kose ispirate. Najbolja mera jeste pranje kose 2 puta nedeljno. Ipak, ukoliko je to za vas nemoguća misija, potrudite se da bar imate dan pauze zmeđu pranja i da koristite blage šmapone.
Pogrešno pranje kose - Mnoge dame pored prečestog pranja kose, kosu peru i na pogrešan način. Prva zabluda: ukoliko stavite više šampona na zamašćenu kosu, bolje ćete je oprati? Greška! Velika količina šampona se lepi na vlasi kose i mnogo teže ispira i samim tim nakon sušenja utiče da kosa izgleda masno. Idealna mera šampona je otprililke veličine oraha. Bitno je i kako nanosite šampon. Potrudite se da trljate teme glave i nežno masirate šampon u koren dlake. Tako ćete pospešiti cirkulaciju i bolje prodiranje efektivnih sastojaka. Na kraju dobro isperite kosu dok ne počne da ,,škripi'' pod prstima.
Izlaganje kose visokoj temperaturi - Koliko god da volite vruću vodu, nikako nemojte kosu prati vrelom vodom, ali ni izlagati prevelikoj temperaturi fena. Toplota podstiče pojačano lučenje masnoća, jer kosa pokušava da stvori odbrambeni sloj ulja i zaštiti vlas od oštećenja. Kosu je najbolje da perete mlakom, pa čak i hladnom vodom ukoliko možete da izdržite. Hladna voda drži kurtikule zatvorenim i sprečava gomilanje sebuma.
Loš izbor četke - Za masnu kosu najbolje je da se nakon pranja iščešlja plastičnom četkom sa zaobljenim vrhovima. Metalne četke nisu dobre, jer raznose masnoću duž čitave kose.
Prevelika količina balzama za kosu - Kada imate masnu kosu balzam vam i nije neophodan. Prvobitna lepršavost vrlo brzo se  pretvara u prljavu kosu jer se na balzama koji ostane na kosi veoma lako lepi prljavština. Umesto balzama, krajeve premažite rastvorom jedne kašike sirćeta u decilitru vode i pustite da odstoji pet minuta, a potom isperite vodom. Ne brinete, miris sirćeta vrlo brzo nestane.
Preterano korišćenje maske za kosu - Kupovne maske za masnu kosuobično stvaraju kontraefekat, pogotovo ako ih previše koristite. Teško se ispiraju sa vlasi, a vrlo često sadrže alkohol i druge tetne sastojke koji mogu da oštete dlaku. Najbolja opcija jeste da sami napravite masku od prirodnih sastojaka. Sastojci koje bi trebalo da sarži su: ricinusovobademovopalmino maslinovo ulje u jednakim količinama. Ulja dobro izmešajte i nanesite na kosu sat vremena pre pranja, a zatim operite kosu na uobičajeni način.

KAKO DA ONO STO JE JEFTINO IZGLEDA SKUPO


SKUPO ZA MANJE OD 5 MINUTA





Imate ogrlicu ili minđuše koje ste dobili na poklon, a uopšte vam se ne sviđaju, jer izgledaju jefitno?
Ne očajavajte!
Postoji način da ih za manje od 5min prebacite iz kiča u šik fazon.
Pogledajte uputstvo i saznajte kako da jeftini nakit učinite da izgleda skupo samo uz pomoć izolir trake!

Potreban materijal:
Srebrna samolepljiva traka,
Makaze
Neki oštri predmet – igla, špenadla, skalpel.
Uputstvo:
Korak 1: Izmerite potreban komad trake i isecite.
Korak 2: Zalepite je na površinu koju želite da prekrijete. Kako ispod ne bi ušao fazduh, lepite komad trake prstom gurajući lagano od sredine ka spolja. 
Korak 3: Iglom ili špenadlom isecite višak trake. Budite strpljive. Skinite višak, a srebrnu traku koju ste zalepile prelakirajte bezbojnim lakom za nokte kako biste je zaštitile od grbanja i oštećenja.

I to je to ! Brzo i lako dobile ste novi šik nakit !
Možete vi to same!

Aura cover me





Aura Cover Me! tečni puder - sve nijanse


Aura ne prestaje da nas raduje novitetima, i to je pohvalno. Posle posta koji ste volele, sudeći po statistici, Refresh me, Prime me i Fix me, danas pišem o novoj liniji pudera pod nazivom - Cover Me.
Kao što sam naziv proizvoda može otkriti radi se o tečnom puderu izuzetno dobre pokrivne moći. Ljubiteljka sam nadogradivih proizvoda, volim da mogu da kontrolišem intenzitet, što je kod ovog pudera moguće i to mi se odmah dopalo.
Cover Me puderi dolaze u šest nijansi. Što je solidno, ako uzmemo u obzir da je Aura drogerijski brend, pristojnih cena, nećemo manjak nijansi uzimati za zlo. Iskreno, sa izborom nijansi nemam problem, ali znam da većina vas to njima zamera.
Dakle, šest nijansi, počećemo od najsvetlije.



Cover Me 101 Alabaster - najsvetlija nijansa, koje je koliko sam istraživala problematična, devojke govore da im je pomalo žućkasta, ja se sa tim ne bih složila. Svakako ako ste svetle puti kao i ja najbolje je da na licu mesta probate.



Cover Me 102 Ivory je druga po redu nijansa sa žutim podtonom, blaga i lepa.


Cover Me 103 Sand - treća u nizu nijansa, žućkasto svetla.


Cover Me 104 Beige - je moja nijansa. Čini mi se da je ovo skoro pa univerzalna nijansa za naše podneblje.



Cover Me 105 Cool Beige - pretposlednja od šest nijansi,tamnija je dosta, meni služi za blago konturisanje.



Cover Me 106 Chocolate - je najtamnija nijansa, koja zaista i podseća na čokoladu i ona je za osobe izuzetno tamnog tena. 




Proizvodjač naglašava da se radi o hipoalergenoj formuli koja je dugotrajna, takodje bih napomenula da sadrži SPF 20 što je za svaku pohvalu. Dugotrajnost mu je takodje jača strana. Ako sve sumiramo ovo je odličan puder za jače prekrivanje, veoma mala količina (zrno graška) je potrebna za nanošenje jer je zaista gust a razmaziv. Zapremina od 30ml je veoma izdašna kada se o ovom proizvodu radi. Ukoliko ste ljubiteljke ovakvog tipa proizvoda ili jednostavno volite full coverage savetujem vam da ga isprobate, od mene dobija samo pohvale.
Da li ste čule da nam Aura uskoro predstavlja i nove četkice?