петак, 27. март 2015.

KOSA OSTECENA OD ZIME

Tretman za kosu oštećenu od zime

Ledeni vetrovi, grejane prostorije i debele kape negativno deluju na kožu glave i kosu. Tada je pravo vreme za dodatnu negu kose. Dovoljno je samo nekoliko trikova da Vaša kosa oštećena od zime, uspešno prebrodi hladan period
  • Kosa oštećena od zime
    Kosa oštećena od zime: Kosu treba dosta hraniti kako bi uspešno prebrodila zimu
    © Don Ashby
    Jedan od najozbiljnijih problema kose i kože zimi je suv vazduh. Ovo se ne odnosi samo na zagrevane prostorije već i na vazduh vani. Zakon fizike to potvrđuje: Što je vazduh, hladniji to je vlažnost manja. Ovo je praćeno sve većom sklonošću gubitka vlažnosti iz okruženja. A jednostavno možete potvrditi posmatrajući kako je beživotna i ućebana kosa Vaša kosa i slobodno možemo reći da je i mnogo osetljivija koža glave. Navešćemo još dva problema Vaše kose i kože glave zimi. Sa padom temperature za svaki stepen, lojne žlezde smanjuju lučenje sebuma za 10%, dok u potpunosti ne prestanu da luče sebum na minus 8 oC [17.6 oF]. Debele vunene kape mogu takođe da stvore nepovoljne uslove za kosu i kožu glave što dovodi do svraba. Postoji samo jedan način da pomognete svojoj kosi koja je zimi izložena negativnim uticajima. Brižna nega kose i kože glave proizvodima bogatim hranljivim sastojcima.
  • Sedam načina da ukrotite razletelu kosu

    • Kosa se neobuzdano razletela od glave zbog elektriciteta, što se dešava kada je kosa veoma suva. Na Vama je da primenite odgovarajuću negu i održite vlažnost kose u ravnoteži.
    • U slučaju da koristite aparate za ispravljanje kose (presa za kosu), trebalo bi uvek da prvo nanesete specijalne proizvode za oblikovanje kose kako bi zaštitili kosu. Nikada ne koristite te aparate (presu za kosu) na mokroj kosi! Ovo zagreva vodu u kosi do ključanja sa oštećenjima od kojih će bukvalno kosa da Vam se digne na glavi.
    • Pređite na tamniju nijansu. Zimi, plavuše treba da pređu na tamnije tonove. To izgleda prirodnije i nežnije je za kosu. Bojenje kose u svetlije ne prija strukturi kose i isušuje kosu.
    • Pozlaćeni češljevi su napravljeni tako da neutrlišu naelektrisane pramenove kose. Uglavnom će i četka sa prirodnim zupcima učiniti isto. Takva četka će takođe pravilno rasporediti zaštitni sloj kože glave.
    • Da li je Vaša kosa zaista naelektrisana ili se samo radi o par izuzetno tršavih pramenova koji stvaraju haos kovrdžajući se bez kontrole po suvom vazduhu? Često je teško ukrotiti tako naposlušne pramenove. Ipak, proizvodi protiv kovrdžanja kose će ih dovesti u red.
    • Još uvek Vam je naelektrisana kosa? Od sada bi tebalo da koristite tretmane koji se ne ispiraju. Tretmani koji se ne ispiraju ne samo da obnavljaju Vašu kosu već takođe stvaraju i tanak sloj oko vlsi i tako je štite od zimskog vazduha.
      Klasično rešenje: Lak za kosu takođe ima anti-statičko dejstvo. Naprskaj te ga na kosu sa daljenosti oko 20 do 30 cm [8 to 12 inča] i rukama ga nežno rasporedite po celoj kosi. To će rešiti pitanje elektriciteta!

                                            modni.blogg@hotmail.com
                                            pisite mi

                                      vasa blogerka  

Нема коментара:

Постави коментар