четвртак, 29. јануар 2015.

Korektor

                                                 Kako naneti korektor




                     

Korektor je bitna stavka u vašem arsenalu, i može značajno promeniti vašu pojavu. Ako se pravilno koristi, korektor može osvetliti potamnelo lice, može sakriti nesavršenosti i možda najbitnije, sakriti podočnjake. U stvari, mnogi eksperti nanose korektor, a preskaču podlogu.

Mnoge žene izbegavaju da koriste korektor jer ne znaju da odaberu pravu nijansu ili kako ga pravilno naneti. Može da izgleda teško, ali kada naučite osnove i isprobate savete za nanosenje, možete otkriti da vam je korektor najbolja kupovina do sad.

Odaberite pravi korektor

Naneti korektor na pravi način zahteva izbor pravog korektora za vas. Ima toliko mnogo vrsta, da je teško odlučliti se za jedan. Imajte na umu da korektor nije proizvod na kome trebate da štedite.

Osnovno pravilo je da izaberete korektor koji ima žutu osnovu i koji je za nijansu ili dve svetliji od vaše kože. Ne koristite previše svetli korektor. Ako vam je koža tamnija leti, odaberite tamniji korektor za letnje mesece, a svetliji za ostale. Da bi ste testirali nijanse korektora, idite u specijalizovane radnje (kao npr. Sephora) i tamo ih isprobajte. 

Da li naneti korektor pre ili posle podloge?

Ovo zavisi od toga gde koristite korektor. Za podočnjake, prvo nanesite korektor, a zatim podlogu. Za nesavršenosti i bubuljice, prvo stavite podlogu, jer bi se korektor obrisao kada nanosite podlogu.

Kako naneti korektor

Najbolje je naneti korektor nanošenjem tankih slojeva jedan preko drugog.

Pratite ova uputstva:

1. Nanesite više tačkica korektora ispod očiju blizu trepavica. Stavite po jednu tačku na unutračnji deo očiju. Možete koristiti prst, ili za najbolje rezultate, malu četkicu sa čvrstim dlakama.

2. Koristite jagodicu prsta da utapkate korektor (ne da utrljate). Neka se boja dobro utopi. Možete koristiti bilo koji prst.

3. Nanesite korektor na nejednake delove lica, na bradu, oko nosa i ustiju ako treba, a zatim gautapkajte.

4. Dodajte još jedan sloj ako trabate da pokrijete veći deo.

5. Nanesite fin, rastresit puder na lice da bi ste bili sigurni da će korektor ostati na mestu. Mnogi eksperti smatraju da je takav puder nanešen mekanom četkicom tajna dobrog korektora.

Korektor za podočnjake

Najbolje je da ne koristite običan korektor za sakrivanje podočnjaka. Umesto toga bolje je naneti korektor koji je specijalno namenjen za podočnjake. Ovi korektori osvetljavaju tamne kolutove ispod očiju i ne trebaju se koristiti za kamufliranje crvenila ili nesavršenosti na licu.

Korektor za bubuljice

Koristite čvrstu četkicu, na čiji vrh ćete naneti korektor koji je u boji vaše kože. Bitno je naneti ga samo na crveni deo, ne na deo koji se podigao. Pustite da se osuši, zatim nanesite još jedan sloj korektora. Stavite providni puder preko njega. Ako mislite da ste naneli previše, maramicom ga skinite i zatim ponovo nanesite.

Korektor za rupice i ožiljke

Možete sakriti rupice i ožiljke na licu uz pomoć zakrivljene četkice na koju ste stavili korektor koji je za nijansu svetliji od vaše kože. Ispunite sredinu rupice korektorom, ali pazite da ne pređete preko ivica. Zatim nanesite providni puder. Ako je ožiljak ispupčen, nanesite korektor koji je iste boje kao vaša koža i utapkajte ga na ožiljak. Zatim nanesite puder.

Da li korektor pomaže za "kese" ispod očiju

Korektor nije najbolji za skrivanje kesa ispod očiju. Umesto toga bolje koristite biserni iluminator, koji deluje kao optička iluzija, i daje vam budniji izgled. Stavite tačkice iluminatora na unutrašnji ugao očiju, ispod donjih kapaka i na spoljnji deo obrve.



                                                      modni.blogg@hotmail.com
                                                          pisite mi
                                                     vasa blogerka 

понедељак, 26. јануар 2015.

Tajna za krupne oci

  




Da li ste nekada primetili kako slavne ličnosti drugačije izgledaju sa i bez šminke. Npr. Gwyneth Paltrow na slikama ima upadljive oči, a bez šminke jedva da ćete ih primetiti.

Koja je tajna za krupne oči? Pročitajte savete kako da vam oči izgledaju krupnije ispod.

Savet za krupne oči 1 - uvijajte trepavice

Ako nemate prirodno duge savršene trepavice, njihovo uvijanje pre stavljanja maskare će vam otvoriti oči. Možete uvijati trepavice i nakon nanošenja maskare, samo budite sigurni da se maskara osušila. Da bi uvijač bolje delovao, zagrejte ga fenom 3 sekunde, samo pazite da se ne izgorite.

Savet za krupne oči 2 - šta sa donjim trepavicama

Mnogi eksperti za šminkanje izbegavaju stavljanje maskare na donje trepavice jer kažu da smanjuju oči. To je tačno za neke žene, ali kod drugih stavljanjem maskare i ajlajnera oči postaju krupne. Isprobajte obe varijante da vidite šta vama bolje stoji.

Za nanošenje maskare na donje trepavice, držite četkicu vertikalno, i nanosite napred nazad. Ukoliko stavljate ajlajner na donje trepavice, probajte sa olovkom ajlajnerom, jer su olovke mekše. Onda liniji razmrljajte prstom jer tako deluje prirodnije od prave linije.

Savet za krupne oči 3 - ne plašite se veštačkih trepavica

Ukoliko su kvalitetneveštačke trepavice mogu da izgledaju egzotično, lepo i prirodno ako se stave kako treba. Uz pomoć dugih trepavica, oči će vam izgledati krupnije. Ako su previše dugačke možete ih skratiti makazama.

Savet za krupne oči 4 - Zašto je bela senka za oči tajna eksperata za šminkanje

Ovo je dobar savet za krupnije oči. Kada izlazite uveče, stavite malo svetle senke za oči na srednji deo oka, na mestu gde se gornji kapak sreće sa donjim, blizu suznice. Primetićete kako malo bele boje čini da vam oči izgledaju svetlije i upadljivije. Ovo je stari trik, i ako pogledate slavne ličnosti, primetićete da veliki broj njih ima belu senku u uglu očiju.

Savet za krupne oči 5 - Yves Saint Laurent's Touche Eclat

Ovaj korektor se ustvari koristi kao iluminator. Videćete kako ćete izgledati budnije i kako će vam oči delovati šire.

Kako koristiti: Stavite tačkice na kost ispod obrve i ujednačite. Možete staviti tačkice i ispod oka pa čak i iznad kosti obrve. Još jedan trik je da popunite senke koje se pojave na licu kada uvučete bradu i pogledate se u ogledalu. Ujednačite linije prstom.

Savet za krupne oči 6 - Neka vam obrve budu sređene

Iznenadićete se koliko obrve mogu da utiči na izgled. Mnoge žene ne čupaju obrve jer misle da im to nije potrebno, a kada ih srede iznenade se kolika je promena. Mali savet, neka vam prvi put obrve sredi profesionalac, a kasnije ih vi održavajte tako što čupate onde gde porastu.




                                              modni.blogg@hotmail.com
                                            pisite mi

                                   vasa blogerka 

субота, 24. јануар 2015.

Najbolje maskare


Jedno od najčešćih pitanja vezanih za šminku je, koja je najbolja maskara? Najbolja maskara će učiniti da vam trepavice izgledaju dužepunije a neće vam preći na lice. Pogledajte koje sam ja izabrala pa izaberite.
Generalno najbolja maskara: Lancome Definicils

Nekoliko godina za redom proglašavana za najbolju maskaru.Produžuje trepavice i ne pravi grudvice. I ako je skuplja, videćete da se isplati.




Najbolja maskara za volumen: Prescriptives 'Lash Envy' Maskara

Ova maskara sadrži polimer za volumen i trepavice će vam biti pune ivelike ceo  dan.





Trenutno najpopularnija maskara: Blinc's tube maskara

Evo kako ona deluje, ova maskara pravi male vodootporne cevčice oko trepavica, od kojih trepavice deluju duže i punije od trepavica na kojima je obična maskara. Još jedna dobra stvar je što se lako skida, samo uz pomoć vode.

Najbolja maskara za super-pune dugačke trepavice: Lancome Hypnose

Ima malo čudniji oblik četkice i potrebno ja malo da se naviknete. Nakon toga lagano se nanosi ne stvara grudvice. Oči će vam delovati nikad veće. Efekat podseća na veštačke trepavice. Vredi je isprobati.




Najpopularnija maskara: Maybelline Great Lash

Sada su na redu pristupačnije maskare. Najbolja vodootporna maskara na tržištu je Maybelline Great Lash vodootporna maskara. To je najprodavanija maskara ikad. Ne stvara grudvice, traje dugo i neće se lako skinuti.



Maskara koju vole slavne ličnosti: Bobbi Brown Everything

Mnoge slavne ličnosti kao npr Serena Williams su se odlučile za ovu maskaru.






- Najbolja organska maskara: Lavera's Volume Maskara

Mnogim ženama koje imaju problem sa alergijama maskara stvara osećaj svraba. Probajte ovu maskaru od organskih materijala, možda će vam pomoći.




Odlična pristupačnija maskara: CoverGirl Lash Blast Lenght

Ovu maskaru preporučuje Eva Chen, odličan poznavalac proizvoda za šminkanje. Kaže da ako želite čistedefinisane,super-dugačke trepavice, ovo je maskara za vas.




Najbolja multi-funkcionalna maskara: Revlon Luxurious Lengths Maskara

Allure je ovo proglasio najboljom maskarom što se tiče odnosa cene kvaliteta. Cena joj nije visoka i stvarno dobijete dosta. Ima ravnu stranu koja nanosi boju i zakrivljenu koja podiže i razdvaja trepavice.




Najbolja maskara za volumen: Rimmel Sexy Curves Maskara

Lucky magazin je proglasio ovu maskaru nečim što morate da kupite. Zbog toga kako deluje na volumenoči će vam izgledati velike.





Najbolja maskara koju koriste eksperti: Maybelline XXL Volume + Lenght

Mnogi eksperti koriste ovu maskaru. Čak i oni koji šminkajuslavne ličnosti kažu da je ova maskara najbolja.




Najbolja budžet maskara:  L'Oreal Voluminous

Instyle magazin je ovu maskaru proglasio za najbolju kupovinu. Obogaćena je sa balzamom za kosu i cermide-R, trebate imati ovaj proizvod. Eksperti vole ovu maskaru jer, kao i druge dobre maskare,dodaje volumen a ne stvara grudvice.
\




 ove maskare nisam ja licno birala vec sam sastavila najbolje na preporuke drugih blogerka kao i nekih mojih iskustava 

                                                 modni.blogg@hotmail.com
                                                          pisite mi
                                                  vasa blogerka 

петак, 23. јануар 2015.

Kako naneti crveni karmin


                         Evo nesto za vas koji volite crveni karmin 


                            


Crveni karmin je univerzalan svetski stil i nikada nije van njega. Ipak mnoge žene smatraju da crveni karmin nije za njih. Ali greše. Pročitajte savete za crveni karmin dole.

Pravilo broj 1 - Tajna je u ostalom delu vašeg lica

Što je svetlija koža, to se više ističe. Neka vam oči i rumenilo budu svetliji, inače rizikujete da podsećate na klovna. Preskočite ajlajner i koristite samo maskaru (crnu za crnke, braon za plavuše i crvenokose), i obavezno je nanesite na donje trepavice. Stavite puder na lice uz pomoć meke četkice.

Pravilo broj 2 - Prvo stavite lajner na usne

To će poboljšati izgled usana i karmin će biti postojaniji.

Pravilo broj 3 - Odaberite pravu boju karmina

Ako vam ten vuče na roze, boje će vam stajati tamnije boje (boja šljive), a žene sa žućkastom kožom treba ad koriste toplije crvene boje koje imaju braon osnovu.

Pravilo broj 4 - Neka vam se nokti ne bore sa usnama

Najboje je ne koristiti crveni lak za nokte kada nanosite crveni karmin. Providan ili svetliji lak su odličan, a možete koristiti i neki tamniji, jer je to trend koji će se još dugo pratiti. Ako ipak koristite crveni lak, neka vam se boja slaže sa bojom usana.

Pravilo broj 5 - Koristite više nijansi karmina

Malo eksperata za šminkanje koriste samo jednu nijansu karmina, vole da koriste više da bi dobilisavršenu boju. Ako ste kupili crveni karmin koji je previše svetao ili previše taman, nemojte ga baciti. Umesto toga, koristite razne nijanse karmina koje imate da bi ste dobile savršenu boju.

Pravilo broj 6 - Koristite svetlije nijanse crvenog karmina ako ste u godinama

Usne se tanje sa godinama a tamne usne to mogu da istaknu. Bolje je koristiti svetliji crveni karmin, ili izbegavati crveni karmin i odlučiti se za neutralnu nijansu, a stavite akcenat na oči.



                             modni.blogg@hotmail.com
                                            pisite mi

                                      vasa blogerka 
                                            

четвртак, 22. јануар 2015.

16 saveta za stavljanje karmina


Dobri saveti za svaku devojku .
                                             



                                   


                              
Jedan od osnovnih saveta za ulepšavanje je - saznajte koji vam je najlepši deo lica i koristite ga! Ako često dobijate komplimente vezane za vaše usne, vreme je da ih još više istaknete. Saznajte kako da nanesete karmin uz pomoć ovih 16 saveta.

1.   Ne ističite previše i oči i usta. Odlučite se za jedno. Žene koje upadljivo šminkaju oči i koriste tamniji karmin, biće zapažene, ali ne na način koji bi želele. Ako želite da koristite crveni karmin, neka vam ostatak šminke bude blag. Ako se fokusirate na oči, neka vam usne budu manje upadljive, koristite sjaj ili svetliju boju karmina koja nije upadljiva.

 2.   Za punije usne, stavite lajner na spoljne ivice vaših usana. Stavite malo sjaja na sredini vaše donje usne.

3.   Kako staviti karmin. Ne postoji neko posebno pravilo za stavljanje karmina. Neke žene koriste specijalne četkice za karmin, druge koriste prst. Najveći broj žena stavlja direktno iz tube. Izaberite šta vama najviše odgovara, bitno je da stavite boju na usne.

4.   Stavite lajner kao podlogu pre stavljanja karminaKarmin će vam trajati duže ako stavitelajner na vaše usne pre karmina. Ako koristite svetliji karmin, probajte bezbojni lajner. Posle preko njega stavite karmin.

Sjaj za usne je poznat po tome što se brzo skine, ali ako prvo stavite lajner, sjaj ima za šta da se zalepi.

5.   Možete stavljati lajner na ivice usana pre ili posle nanošenja karmina ili sjaja. Neke žene stavljaju lajner pre karmina ili sjaja, zbog toga što tako lakše vide prirodnu liniju usana. Mišljenja su podeljena, mada neki eksperti smatraju da usne izgledaju prirodnije ako se oiviče lajnerom posle nanošenja karmina ili sjaja.

6.   NE koristite tamni lajner sa svetlim karminom. Izražene usne su super, ali obratite pažnju da se lajner slaže sa karminom ili sjajem. Tamni lajner i svetli karmin izgledaju malo neukusno.

7.   Ne testirajte karmin na vašim usnama prilikom kupovine. To jednostavno nije higijenski, osim ako ne obrišete karmin maramicom. Najbolje je da ga isprobate na vrhovima prstiju. Tu ćete bolje videti boju nego na pozadini vašeg dlana.

8.   Ne bacajte karmine čija vam boja ne odgovara. Možete dobiti odličan karmin kombinovanjem boja  koje vam se ne sviđaju. Takođe možete obojiti usne tamnijim lajnerom pre nego što stavite svetliji karmin.

9.   Ne ostavljajte tragove karmina na čaši. Diskretno liznite usne pre nego što otpijete iz čaše. Pomaže!

10. Iskoristite ovaj trik da vam karmin ne oboji zube. Posle nanošenja karmina, stavite prst u usta a onda ga izvucite. Višak karmina će vam ostati na prstu i smanjiti šansu da vam oboji zube. 

11. Karmin možete koristiti kao rumenilo. Nikad ne koristite rumenilo kao karmin.

12. Sa godinama, usne izgledaju kremastije. Sa godinama, usne se tanje. Trebate izbegavatimat karmine i kremaste sjajeve. Obratite pažnju i na tamne karmine.

13. Nisu sve nijanse karmina za svakogaBoja vaše kože će odrediti koja vam nijansaodgovara. Možda vam se svidi karmim koji nosi vaša drugarica, ali to ne znači da će i vama lepo stajati. Narandžaste i braon nijanse deluju lepo na malom broju žena.

14. Kamuflirajte požutele zube. Koristite karmin sa plavičastim nijansama. Možete koristite boju šljive, roze, boju vina.

15. Popravite - ne bacajte polomljen karmin. Ako vam se karmin polomi, uzmite polomljeni deo sa maramicom, onda zagrevaje upaljačem donji deo. Kada se malo otopi, vratite ga u tubu i malo pritisnite, stavite ga u frižider na pola sata nepokrivenog.

16. Potrošili ste karmin? A ima ga još malo na dnu tube. Izgrebite to što je ostalo sa krpicom ili štapićem i pomešajte ga sa vazelinom ili sjajem za usta na paleti za karmin. Koristite meku četkicu za nanošenje. 

                                                        
                               modni.blogg@hotmail.com
                                            pisite mi
                                      vasa blogerka