субота, 14. новембар 2015.

Moja prica o peglanju

 Evo ovako Nina me je zamolila da ispricam kako sam pocela da se peglam pa evo da pocnem.

Moji rotitelji prvo nisu bili za to da ja kupim peglu posto to unistava kosu naravno sigurna sam da svi roditelji tako reaguju prvo. Znajuci moje roditelje ako im dosadim sa tim da hocu peglu oni ce mi je sigurno kupiti i tako sa ih par dana ubedjivala i pricala kako uopste necu stalno da se peglam kako ce to biti samo kada su neke zurke ili tako nesto naravno ja sam znala da to nece biti samo kada budu bile neke zurke. Nakon nekoliko vremena su mi i kupili peglu naravno u pocetku ja je u opste nisam peglala puno mozda za prvih 2-3 meseca sam je ispeglala 2-3 puta sto je bilo bas malo ali medjutim nakon tih 3 meseca ja sam promenila skroz frizuru. Meni je pre kosa i bila ravna ne bas skroz ravna ali je bila ravni i ja sam se ravno sisala medjutim ja kada sam se osisala stepenasto to je za mene bio pravi "pakao" .Stepenasta kosa mi je bas lepa mislim bas mi lepo stoji tako da nemam planove da se opet sisam ravno ali moja kosa je pocela da se kovrdza a ja ne volim blago zatalasanu kosu ja sam pre ili za skroz ravnu ili za lokne i tako sam ja pocela da se peglam stalno. Moja kosa je inace zatalasana ali kada bi ja oprala kosu samponom sa keratinom kosa bi bila skroz ravna medjutim sada kada mi je stepeaasta kosa ona opet nije ostajala bas ravna pa sam ja zato morala da se sisam . Posto sam ja kupila peglu u vreme leta od soli mi je kosa postala kao slama i naravno morala sam i zbog pegle da kupim ulje za kosu koje mi oporavlja kosu . U zadnjih mesec dana sam kupila i novi fen koji je kao 'profesionalni' pa sada umesto da je ispeglam nakon pranja i susenja ja se isfeniram i na taj nacin stitim kosu i sada se mnogo manje  peglam.
Naravno nikome ne bi rekla da ne kupuje peglu posto je ona nekome u nekim trenucima potrebna zato ko hece neka kupi proba ali neka koristi i ulja i videce nakon par meseca ce da mu dosadi naravno onaj ko se stalno pegla on ili ima bas kovrdzavu kosu ili ne zna sta znaci kada mu je kosa ostecena videce taj za par godina sta ce da mu ostane od kose to kazem iz iskustva. Ja sam u jednom periodu peglala kosu svaki put kada je operem i to bude operem kosu stavim ulje osusim kosu i onda se ispeglam naravno ja sam se u to vreme i farbala msm samo sam za nijansu posvetlela krajeve naravno nemam one obre vec samo malo svetlije krajeve. Meni je i to isto unistilo kosu i kada sam ja sada otisla da se osisam ja sam morala bas puno da osisam kosu posto mi  je kosa bas unistena bila narano jednim delom je za to odgovorna i pegla tako da vam ja dajem savet da se ne peglate stalno koliko god mislili da vam se kosa puno ne ostecuje na kraju nekog perioda videcete koliko je ona u stvari ostecena .


                             

                                              modni.blogg@hotmail.com
                                                     pisite mi

                                                  vasa blogerka 

NAJCESCE GRESKE SA PEGLOM ZA KOSU

pegla-za-kosu
Svi mi ponekad posegnemo za peglom za kosu, ali ukoliko često radimo ove greške, svoju kosu ćemo vrlo brzo uništiti. Visoke temperature i tanka, isušivanju sklona kosa najgori su neprijatelji, pogotovo leti kad svoju kosu dodatno izlažemo suncu i moru, pa vam zato donosimo najveće greške pri korišćenju pegle uz koje ćete svoje prekrasne lokne sigurno uništiti.
1. Preskačete sprej za zaštitu od topline. Ovaj proizvod neophodan je za optimalnu zaštitu pri termičkom oblikovanju kose.
2. Peglate predebele pramenove. Ukoliko uzmete predebeli pramen kose, najverovatnije ćete ga morati da ga ispeglate nekoliko puta dok ne dostignete savršenu teksturu kose, međutim time i oštećujete spoljne slojeve tog pramena. Umesto toga, uvek peglajte tanje pramenove, i to provlačeći ih samo jednom kroz peglu.
3. Ne češljate kosu pre peglanja. Time izbegavate proces mehaničkog češljanja dlake i najverojatnije ćete nepočešljane pramenove morati ispeglati više puta čime uništavate kosu.
4. Špricate, odnosno vlažite kosu proizvodima neposredno pre peglanja. Ovo izbegavajte jer doslovno prži kosu dok je peglate.
5. Fenirate kosu pa je onda peglate. Peglanje kose je posebno velik izazov za kovrdžave devojke, ali ukoliko svoju kosu prvo ravnate peglom pa onda još i peglate, time ustvari radite duplu štetu. Umesto toga, na svoju kosu neposredno nakon pranja nanesite proizvod za hemijsko ravnanje kose, i dobro je počešljajte, a tek kad se kosa osuši, ispeglajte je uz sve mere predostrožnosti koje smo već nabrojali.


                                     

                                              modni.blogg@hotmail.com
                                                     pisite mi

                                                  vasa blogerka